Marjan Boonen

soprano

 

 

 

            

 

Koordirigente & koorzangdocent

 

Marjan Boonen begon haar werk als koordirigent, kort nadat zij in 1997 medeoprichter werd van het Utrechtse musicalkoor Starlight Boulevard.

Aanvankelijk werkte zij als koorzangleraar bij verscheidene andere koren, waaronder Operettekoor Grinzing, Kamerkoor Abbellimenti en vrouwenkoor Cantate Zus en Zo, allen in Utrecht.

Gedreven door de behoefte om ook zelf te dirigeren, volgde  zij privé-directie lessen bij Paul Valk, gevolgd door de SNK-cursus  Koordirectie-applicatie voor vakmusici in het seizoen 98/99, die zij met goed gevolg afsloot.

Daarop werd zij dirigent bij het kamerkoor Abbellimenti waarmee zij verschillende concerten gaf, onder andere in De Lutherse kerk, de Doopsgezinde kerk, het Spoorwegmuseum en  het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Zij was er 4 jaar dirigent.

Ook het Vrouwenkoor Cantate Zus en Zo heeft 2 jaar onder haar directie gestaan met optredens in onder andere Het Concertgebouw,  het Spoorwegmuseum en het Roze Festival in Utrecht.

Regelmatig dirigeert zij en voert zij verder uit met grote en kleinere ensembles die zijn samengesteld uit haar eigen zangleerlingen.

Het Kamerkoor Vianen heeft zij enige repetities geleid als vervangend koordirigent.

Door Fokko Oldenhuis is zij gevraagd om als zangdeskundige en zangdocent kooraudities van zijn koren bij te wonen, zangers te beoordelen en verder te helpen met het verbeteren van zangtechniek en zangplezier. 

In de Kurt Thomascurcus voor dirigenten van juli 2013 was zij aangesteld als zangdocent en gaf zij inzingoefeningen, koorscholing en zangles aan dirigenten van alle niveaus.

In juli 2014 heeft zij als dirigent de  Kurt Thomascurcus  op Niveau C met goed gevolg afgelegd.

In het geven van workshops Koorzangles, zet zij haar ervaring als zangdocente, uitvoerend (opera) zangeres en koordirigent op brede en doeltreffende wijze in, om zangers individueel en als groep op een hoger vocaal plan te brengen. Zij deed dit ondermeer bij het Klein Operakoor Wilhelminapark.

Marjan Boonen is een gedreven en veelzijdig musicus die van vele soorten zang houdt, maar wier grote liefde Opera is.